În viaţa unui bărbat, există câteva momente importante – prima îndrăgosteală din şcoala generală când mergi cu buchete de ghiocei aproape toată luna martie, prima prietenă când înveţi să săruţi, prima noapte de sex când înţelegi ce se întâmplă acolo, prima dată când pleci de lângă ai tăi şi te îndrepţi către facultate, prima noapte de beţie, prima iubire, a doua iubire şi întâlnirea cu femeia care-ţi schimbă viaţa complet. Desigur, această întâlnire cu femeia vieţii tale dă naştere altor etape – căsătorie, copii, momente unice.

Dar hai să ne oprim asupra întâlnirii dintre un bărbat și femeia care-i reîmprospătează zilele, care-i marchează existenţa, care-i schimbă principiile, senzaţiile, gusturile şi, în cele din urmă, viaţa.  De cele mai multe ori, ea apare din pură întâmplare în viaţa ta, printr-o intrigă a destinului, printr-o mişcare de şah a celui de sus.

După ce o întâlneşti, apartamentul tău şi/sau al ei devine o scenă pe care vă jucaţi actele piesei voastre, în regia unor prieteni, iubiţi, amanţi. Cămăşile tale parcă stau mai bine pe ea, îţi place senzaţia pe care ţi-o lasă sărutul ei pe gâtul tău şi mai ceri aşa cum cere un copil ciocolată. Începi să-i recunoşti parfumul pe stradă, când treci pe lângă vreo femeie cu aceleaşi preferinţe – mai apoi, imagini cu ea ţi se aştern pe retină.

De dragul ei renunţi la toate ponturile despre o noapte de sex gratis şi sigur pe care le ştii. Ochii tăi nu se mai desprind de ea, timpul se opreşte când o ai în braţe, inima ţi-o ia la fugă atunci când o săruţi. O iubeşti sincer, necondiţionat şi „te iubesc”-ul vostru nu este urmat de virgulă şi dar. Şi nici nu întreabă „de ce te iubesc?”. Iubirea voastră, pur şi simplu, trăieşte prin voi, pentru voi.

Ea este femeia care-ţi face ordine în viaţă, îţi pune speranţele la speranţe, visurile la visuri, dorinţele la dorinţe, nebunia la nebunie, respectul la respect. Practic, îţi sortează, cu dragoste, tot ce-ţi aparţine.